Skip to main content

Tanja van Mazijk

Tanja van Mazijk is jurist en MfN-registermediator. Zij is specialist in oplossingsgerichte bemiddeling bij arbeid-, verzuim- en samenwerkingsconflicten. Haar werkterrein is breed: het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, het onderwijs en de publieke sector (gemeenten). Zij heeft ruime ervaring met familiebedrijven,  meerpartijen- en teammediations. Wilt u meer informatie over Tanja van Mazijk, zie dan hieronder ‘Over Tanja’.

Over Tanja

Tanja studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam waar ze is afgestudeerd in twee hoofdrichtingen: privaatrecht en bestuursrecht. Na de afronding van haar rechtenstudie heeft zij gewerkt als advocaat en in 2005 is zij haar eigen mediationpraktijk gestart.

Tanja stelt de mens centraal en gebruikt haar juridische kennis en inzicht waar dat nodig is om een conflict in goede banen te leiden. Een conflict in goede banen leiden betekent dat beide partijen weer verder kunnen en het conflict achter zich kunnen laten. Tanja helpt bij het boven tafel krijgen van de werkelijke zorgen en behoeften waardoor een goede oplossing mogelijk is. Juridische kwesties die duidelijk zijn hoeven daarbij geen onnodig onderwerp van conflict te zijn. Die kun je bespreken en parkeren om vervolgens over te gaan naar hoe partijen verder kunnen en willen en wat daar voor nodig is.

Tanja is gespecialiseerd in mediations bij arbeidconflicten in het bijzonder re-integratieconflicten. Zij doceert over dit onderwerp bij de National School of Public Health waar zij les geeft aan praktijkondersteuners bedrijfsartsen over het onderwerp “conflicten bij de re-integratie van de zieke werknemer: het juridisch kader en conflictmanagement” en bij het Instituur voor Arbeid en Organisatie van de Hogeschool Utrecht in het kader van de minor Arbeidsrecht in de Praktijk.

Tanja is verbonden aan de rechtbanken Midden-Nederland, Overijssel en Gelderland als rechtbankmediator. Zij staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand waardoor zij ook mensen kan bijstaan die op grond van hun inkomen recht hebben op gesubsidieerde bemiddeling.

Tanja is tevens mediator in strafzaken waarbij zij bemiddelt tussen slachtoffer en dader. Zij heeft als hoofdonderzoeker – van de lectoraten ‘Toegang tot het recht’ en  ‘Werken in een gedwongen kader van de HU – onderzoek gedaan bij het onderzoek: ‘Strafrechtmediation: geborgd in kwaliteit’.

Tanja publiceert regelmatig over mediation, spreekt op congressen en geeft workshops over mediation.

Overige functies
 • Docent bij de National School for Public Health waar zij les geeft aan praktijkondersteuners bedrijfsartsen over het onderwerp “conflicten bij de re-integratie van de zieke werknemer: het juridisch kader en conflictmanagement”
 • Hogeschooldocent Arbeidsrecht en Mediation bij arbeidsconflicten bij het Instituut voor Arbeid en Organisatie en het Instituut Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht
 • Trainer Conflictmanagement en Mediation bij het Instituut voor Recht van de HU
 • Gastdocent Mediation bij het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht
 • Gastdocent University Aarhus (Denemarken) Conflictmanagement en mediation
 • Trainer International Summercourse Conflict Resolution and Mediation Skills  van de Universiteit Utrecht
 • Plaatsvervangend voorzitter van de klachtencommissie van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN)
 • Coördinator van de minor “Arbeidsrecht in de praktijk” bij het Instituut voor Arbeid en Organisatie van de HU
 • Onderzoeker bij het Lectoraat Toegang tot het Recht
 • Instituutsassessor bij de Stichitng Kwaliteit Mediatiors (SKM tot 2018)
 • Trainer bij verschillende mediationopleidingen waaronder de opleiding Mediation bij Arbeidsconflicten van de HU. Van 2009 t/m 2017 is zij  hoofdtrainer geweest bij de MfN gecertificeerde post-hbo opleiding HU Mediation waar zij toekomstige mediators heeft opgeleid 
 • Spreker op (internationale)congressen over mediation
Lidmaatschappen
 • Mediatorsfederatie Nederland (MfN)  
 • Vereniging Mediators in Strafzaken  (VMSZ)
 • Nederlandse Mediators Vereniging (NMv)  
Close Menu

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com